23 Eylül 2011 Cuma

Overview of Database Backup and Recovery Features / Veritabanı Yedekleme ve Kurtarma Özelliklerine Genel Bakış

The possibility of a system or hardware failure exists in every database system. The purpose of a backup and recovery strategy is to protect the database against data loss caused by failures and reconstruct the database after data loss.
RMAN and User-Managed Backup and Recovery Database backups are the cornerstone of any backup and recovery strategy. A backup is a copy of data. This copy can include important parts of the database such as datafiles, the control file, and the server parameter file. Media recovery is the application of redo logs or incremental backups to a restored backup datafile or individual data block. By reapplying the lost changes, recovery rolls the backup forward in time.
When implementing a backup and recovery strategy, you have the following solutions available:
  • Recovery Manager (RMAN). This tool integrates with sessions running on an Oracle database to perform a range of backup and recovery activities, including maintaining an RMAN repository of historical data about backups. You can access RMAN through the command line or through Enterprise Manager.
  • User-managed backup and recovery. In this solution, you perform backup and recovery with a mixture of host operating system commands and SQL*Plus recovery commands.
Both of the preceding solutions are supported by Oracle and are fully documented, but RMAN is the preferred solution for database backup and recovery. RMAN provides access to several backup and recovery techniques and features not available with user-managed backup and recovery. The most noteworthy are the following:
  • Incremental backups
  • Block media recovery
  • Unused block compression
  • Binary compression
  • Encrypted backups
Whether you use RMAN or user-managed methods, you can supplement physical backups with logical backups of schema objects made with Data Pump Export utility. You can later use Data Pump Import to re-create data after restore and recovery.
See Also:
"RMAN and User-Managed Backups" for more information about these backup methods and Oracle Database Utilities for more information about Data Pump


Türkçesi:

Veritabanı Yedekleme ve Kurtarma Özelliklerine Genel Bakış

Bir sistem veya donanım arızası olasılığı her veritabanı sisteminde vardır. Bir yedekleme ve kurtarma stratejisinin amacı, veritabanı hataları nedeniyle veri kaybına karşı korumak ve veri kaybını sonra veritabanını yeniden inşa etmetir.

RMAN and User-Managed Backup and Recovery (RMAN ve Kullanıcı Yönetimli Yedekleme ve Kurtarma )

Veritabanı yedekleri herhangi bir yedekleme ve kurtarma stratejisinin temel taşıdır.Bir yedekleme verilerin bir kopyasını. Bu kopya datafiles, kontrol dosyası ve sunucu parametre dosyası olarak veritabanı önemli parçaları içerebilir.Medya kurtarma günlükleri yeniden restore edilmiş bir yedekleme veri dosyası ya da bireysel veri bloğu veya artımlı yedeklemeler bir uygulamadır.
Bir yedekleme ve kurtarma stratejisi uygularken, aşağıdaki çözümleri var:
  • Kurtarma Yöneticisi (RMAN).Bu araç, bir dizi yedekleme ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirmek için yedeklemeler hakkında tarihsel verilerin bir RMAN deposu muhafaza da dahil olmak üzere bir Oracle veritabanı üzerinde çalışan oturumları ile entegre eder.Komut satırı aracılığıyla veya Enterprise Manager aracılığıyla RMAN'a erişebilirsiniz.
  • Kullanıcı Yönetimli Yedekleme ve kurtarma.Bu çözüm, yedekleme ve kurtarma, ana işletim sistemi komutları ve SQL * Plus kurtarma komutları bir karışımı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Her iki önceki çözümleri Oracle tarafından desteklenen ve tam olarak belgelenmiş, fakat RMAN veritabanı yedekleme ve kurtarma için tercih edilen bir çözümdür.RMAN çeşitli yedekleme ve kurtarma teknikleri ve özellikleri erişim sağlar, kullanıcı tarafından yönetilen yedekleme ve kurtarma ile bu mevcut değildir.En dikkat çekicileri aşağıdadadır:
  • Incremental backups (artımlı yedeklemeler)
  • Block media recovery (Blok medya kurtarma)
  • Unused block compression (Kullanılmamış blok sıkıştırma)
  • Binary compression (İkili sıkıştırma)
  • Encrypted backups (şifreli yedekleri)
Whether you use RMAN or user-managed methods, you can supplement physical backups with logical backups of schema objects made with Data Pump Export utility.Data Pump Import'u Daha sonra, geri yükleme ve kurtarma sonra verileri yeniden oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Oracle Flashback Technology

Çoğu Oracle Flashback özellikleri, veritabanı nesneleri görmek ve işlemesini sağlayarak mantıklı bir düzeyde çalışır.Oracle mantıksal düzey flashback özellikleri İster RMAN bağlı değildir ve RMAN yedekleme stratejisinin bir parçası olsa da olmasa da mevcuttur.Flashback Drop istisna ile, mantıksal flashback özellikleri, her veritabanı güncellemesi Güncelleştirme üzerine etkilerini ve değerlere ilişkin kayıtların olduğu verileri geri alınmasına güveniyor. Oracle Veritabanı aşağıdaki mantıksal flashback özellikleri içerir:
  • Oracle Flashback Query (Oracle Flashback Query)
  • Oracle Flashback Version Query (Oracle Flashback Sürüm Sorgu)
  • Oracle Flashback Transaction Query (Oracle Flashback İşlem Sorgu)
  • Oracle Flashback Transaction (Oracle Flashback İşlem)
  • Oracle Flashback Table (Oracle Flashback Tablo)
  • Oracle Flashback Drop (Oracle Flashback Drop)
  • Flashback Data Archive (Flashback Veri Arşiv)

Data Recovery Advisor

Oracle Veritabanı otomatik olarak kalıcı veri hataları teşhis eden, uygun onarım seçenekleri sunan bir Veri Kurtarma Danışmanı aracını içerir ve sizin isteğiniz onarım ıyürütür.Veri Kurtarma Danışmanı Oracle yedekleme ve kurtarma çözümleri tek bir giriş noktası sağlar.Enterprise Manager Veritabanı Kontrol veya Grid Kontrol konsolu veya RMAN komut satırı istemcisi üzerinden Veri Kurtarma Danışmanı kullanabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder